Professorat

Professora: Anna BalañàFullSizeRender

Nascuda a Reus el 1979, la dansa li recorregué la sang des de l’edat en què es persegueixen papallones amb els peus descalços. Amb el pas del temps i seguint el seu esperit lliure va realitzar diversos cursos de la carrera de Dansa Clàssica tant al Conservatorio de Madrid com a l’Institut del Teatre de Barcelona. L’any 1998 i potser per aquesta raó, la de conèixer la dansa des de diferents arrels culturals, va estar becada un any a la Royal Academy of Dancing de Londres. Així mateix l’any següent, el 1999, va efectuar un Internship al American Ballet de Nova York. Allà va rebre una formació heterogènia i especialitzada en diversos estils artístics com el ballet clàssic, la dansa contemporània, la interpretació teatral i el llenguatge mímic, entre d’altres. Posteriorment l’any 2002-2003 va ser membre de la Jove Companyia de Catalunya de Dansa Clàssica, radicada a Barcelona.

Paral·lelament a la seva formació artística va cursar estudis superiors en Educació Infantil i també estudià a la universitat i es diplomà en Magisteri de Primària i Llengua Estrangera (Anglès). Tot plegat i juntament a la seva experiència com a mestra de dansa, confereixen la vocació i el batec d’aquesta ballarina d’ales iridescents i peus lleugers.

Al juliol del 2018 es va formar en la nova tècnica de dansa, Progressing Ballet Technique, amb la seva fundadora Marie Walton-Mahon a Barcelona, podent oferir així més recursos per les seves alumnes.

Professora: Beatriz Gimeno

Si el nucli de la dansa és el moviment, la Beatriz Gimeno s’hi adapta a la perfecció:dinàmica, creativa i comunicativa, aquesta ballarina d’origen tarragoní ha resseguit els contorns del ball a la recerca dels seus somnis. Inicialment es formà a l’Escola Superior de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona, on hi realitzà quatre cursos acadèmics.

Tot seguit va complementar el seu aprenentatge (camí que mai ha deixat de recórrer) amb múltiples disciplines, classes, seminaris i masterclasses efectuats a diversos punts de la geografia estatal i també a Nova York. En aquest sentit s’ha instruït en vàries especialitats afins i complementàries com ho són la dansa clàssica, contemporània,moderna, el hip hop i, sobretot, el jazz funky. Per això els seus passos àgils i compassats han seguit el ritme de professors com Wim Vandekeybus, Juan Carlos Verdú, Andrés Merlan, Nadine Gerspacher, Fafu, Sophie Bretoneche Nilsson i Víctor Ullate. Així mateix la seva formació li ha permès ballar professionalment en diversos i heterogenis espectacles, festivals, gales benèfiques, musicals i concentracions de dansa.

Per altra banda i exprimint el temps també s’ha diplomat en Turisme i Oci i ha obtingut un Màster en Direcció de Recursos Humans. En definitiva tota aquesta amalgama de coneixements adquirits i experiències viscudes l’han portada a ser professora de dansa en nombroses escoles i centres cívics i culturals; on transmet la passió pel ball a través del soul que li recorre les venes.

Professora: Laura Borràs

El ritme salvatge, accelerat, estilístic i embriagador de la ciutat és el que imprimeix la Laura Borràs a les seves classes. Créixer entre edificis d’acer i formigó, places de ciment amb gronxadors de ferro, llums de neó, cartells brillants i pantalles digitals resplendents en la foscor la va impulsar a formar-se a diverses escoles de dansa i arts escèniques de Reus, Salou i Barcelona; entre les quals destaca l’Artis o l’Street Dance Area. A més, en aquesta darrera acadèmia, ha esdevingut una de les components del grup de competició a càrrec de la Nadia Giménez Morales. Així mateix també és una de les integrants de la formació Bea Villabol de Barcelona. I per arrodonir la seva formació ha participat en diferents workshops nacionals i internacionals de Danses urbanes.

Tot aquest aprenentatge sòlid i fulgurant durant més de 10 anys l’han forjat com una versàtil ballarina i professora de danses urbanes (hip hop, commercial dance, sexy style, reggeateon i new style, entre d’altres). En aquest sentit, el seu bagatge instructiu inclou diverses acadèmies com l’Escola Pi del Burgar de Reus, el Nou Estil de Salou o, més recentment, l’Adele Dance Art Studio de Tarragona. Per altra banda i complementant la seva formació en dansa, la Laura Borràs també es va llicenciar en Periodisme a la Universitat Rovira i Virgili. En resum i per dir-ho amb un llenguatge nou: una dancer d’hipnòtic flow.

Professora: Natàlia Cògul

Nascuda a principis dels anys noranta a Reus, la Natàlia Cogul sempre ha sentit una innata passió per la dansa en tots els seus estils i també per la resta d’arts escèniques. Això explica que s’hagi format amb profusió diversa en ballet, contemporani, danses urbanes (hip-hop, funky, break dance, sexy style), claqué, jazz, dansa espanyola i sevillanes, teatre i acrobàcies. En aquest sentit, les seves escoles de referència han estat l’Artis de Reus i la Coco Comin de Barcelona. En aquest darrer centre artístic i de tecnificació, a més, va obtenir el Títol Professional de Comèdia Musical amb Especialització en Dansa. Per altra banda, la Natàlia Cogul també és una enèrgica instructora de zumba certificada per la ZIN (Zumba Instructor Network).

Fruit del seu extens bagatge formatiu, aquesta artista multidisciplinar ha participat en nombrosos espectacles dramatúrgics de la companyia Llop’s Teatre, l’ESCAC, el Bravium Teatre, l’Escola Coco Comin i el Centre d’Arts Escèniques de Reus. Paral·lelament, també s’ha desenvolupat en el camp de la docència i ha exercit com a monitora en parcs infantils, professora de dansa de diversos estils i instructora de zumba en diverses escoles i centres de les províncies de Tarragona i Barcelona.

En definitiva, la Natàlia Cogul us farà moure el cos, el cap i el cor amb un ritme trepidant; deutor del vast domini d’aquesta ballarina polièdrica!